De huidige baan in het park

schaatsenwoudtkleinIJsvereniging Juliana werd opgericht in 1953 en had het eerste jaar gelijk 1.000 leden! De baan heeft heel kort aan de Museumlaan gelegen, er werd toen geschaatst op de Dors en verhuisde daarna naar het weiland achter de Lindeboomschool. Door de toekomstige bouw van het Coentunnelwegviaduct (1967) verhuisde de vereniging opnieuw, nu naar het Koogerpark. De toegewezen plek was helaas een flink stuk kleiner dan de oude baan, waardoor er geen KNSB wedstrijden meer gereden konden worden.

IJsvereniging Juliana is, net zoals de Stichting Koogerpark een vrijwilligersorganisatie. In gezamelijkheid proberen we het park zo optimaal mogelijk te benutten. Sinds 2013 zijn er vaste hekken rondom het ijsbaan gedeelte; in de wintermaanden is het terrein afgesloten en alleen toegankelijk als er ijs is, de rest van het jaar staan de poorten open en wordt het veld gebruikt voor sport en spel.

De afgelopen jaren kon er regelmatig flink geschaatst worden, in de periode 2006 -2013 is de IJsbaan iedere winter open geweest. Op dit moment laten de koude winters het even afweten,  maar als het zover is, dan is de ijsbaan er klaar voor.

(De IJsbaan Vereniging is te bereiken via hun Facebookpagina.)

Schaatsen op de Dors, op de achtergrond Het Pink.
De oude IJsbaan.
De baan op het schoolplein van de Lindenboom.
Nogmaals de baan naast de huidige A8, op de achtergrond het huidige kinderdagverblijf.