ellington

Duke Ellington – zijn muziek blijft een eindeloze inspiratiebron voor musici van alle generates.In het DuyvisWiener paviljoen presenteert All Ellington nieuw geschreven muziek geïnspireerd op typisch Zaanse plekjes: Het Koogerpark, Het Darwinpark en het Hembrug terrein. All Ellington is een tentet samengesteld uit musici die de bloeiende Amsterdamse jazz scene mede bevolken. De groep bestaat uit uitstekende solisten die ook nog eens fantastisch kunnen samenspelen. Respect voor het origineel gaat hand in hand met individualiteit en muzikale vindingrijkheid. Machtige - en pakkende muziek.
 
Aanvang 16.00 uur
 
Marta Arpini - zang 
Jimmy Sernesky - trompet
Eric Boeren - cornet
Joost Buis - trombone
Mo van der Does - alt sax, klarinet
Natalio Sued - tenor sax, , klarinet
Giuseppe Doronzo - bariton sax, bas klarinet
OscarJan Hoogland - piano
Omer Govreen - bas
Wouter Kühne - drums
 

ludwig

LUDWIG presenteert Midzomernachtsdroom:
 
Muziek van Mendelssohn in het Koogerpark
vrijdag 2 juli om 21.15 - entree gratis, reserveren verplicht
 
 
Het collectief LUDWIG (ludwiglive.nl) uit Amsterdam geeft vrijdagavond 2 juli een speciale uitvoering van de Midzomernachtsdroom in de muziekkoepel in het Koogerpark in Koog aan de Zaan. Het gaat om de elfenkomedie van Shakespeare op muziek van Mendelssohn. Op het podium staan tien musici, theatermaker Florian de Backere en sopraan Laetitia Gerards.
Geïnspireerd door Shakespeare’s eigen Globe Theatre in Londen hebben de makers een voorstelling geproduceerd die recht doet aan de ‘no props/just imagination’ theatervorm: muziek en tekst in een pure vorm. Samen met een fantastische acteur en solist mondt dit uit in een bijzondere productie.
Het muziekgezelschap reist de komende maanden door heel Nederland. Voor de voorstellingen van Midzomernachtsdroom zijn maximaal 50 plekken per keer beschikbaar.
 
Vanwege corona is het noodzakelijk een plekje te reserveren. De toegang is gratis
Wilt u zelf een (klap)stoel meenemen indien u comfortabel wilt zitten? Wij zorgen voor kleedjes op de grond.
U ontvangt van ons uiterlijk op 30 juni een bevestigingsmail met eventuele aanvullende informatie.
 
Outlook p0l2wxkdsmall
 
Met:
Aisling Casey - hobo
Ingrid Geerlings - fluit
Arjan Woudenberg - klarinet
Bart de Kater - basklarinet
Laurens Otto - hoorn
Nadia Wijzenbeek - viool
Floor le Coultre - viool
Frank Brakkee - altviool
Lidy Blijdorp - cello
Wilmar de Visser - contrabas
Laetitia Gerards - zang
Florian de Backere - acteur, schrijver
Max Knigge - arrangement
Peppie Wiersma - concept en artistieke leiding

 

Een midzomernachtsdroom en het park, een traditie.

Al in 1937, 10 jaar na de Openening van het Kooger wandelpark werd het stuk gespeeld. Shakespeare's Midzomernachtsdroom waaraan 8 toneelverenigingen, 5 zangverenigingen, een gymvereniging en het Zaans Symfonieorkest deelnamen. In totaal werd deze voorstelling 5 maal opgevoerd. De Historische vereniging Koog-Zaandijk heeft een mooi artikel o.a over deze voorstellingen.

droom37
In 2006 werd de de voorstelling opnieuw opgevoerd t.g.v. het 90-jarig bestaan van het Park, ditmaal niet op het toneel, maar met het park zelf als speelvloer en decor. Met de muzikale uitvoering van Mendelssohn  in gecomprimeerde vorm door het Ludwig collectief op 2 juli zetten we de traditie voort.

droom2007

De afgelopen maanden heeft de Theatermijn dankbaar gebruik gemaakt van het Paviljoen zodat zij, onder de Coronamaatregelen, toch hun lessen konden geven. Afgelopen zaterdag is deze periode afgesloten met een aantal prachtige mini-voorstellingen.

voorstelling

De Theatermijn zit echter niet stil en organiseert deze zomer een aantal workshops onder de noemer MIJNtheaterzomer in het Park.

"Hoe ziet jouw zomervakantie eruit? Leeg? Dan heb je vast zin om iets te doen. Schrijf je nu in voor de theaterweken van Theatermijn en speel in de zomer toneel in het park! Theatermijn strijkt neer in het Koogerpark met MIJNTheaterZomer. Het paviljoen is een prachtig theaterlokaal waar we lessen aanbieden voor beginnende jonge spelers en verdiepingslessen voor jongeren met meer toneelervaring. Wil je twee keer meedoen? Dat kan: we werken met verschillende theatermakers, dus je leert beide keren nieuwe dingen.''

Nieuwsgierig geworden? KLIK HIER voor meer info.

theatermijn

YES!! HET IS ZOVER. Op 17 maart biedt de Groote Weiver onderdak aan het benefiet van de Stichting Koogerpark en The Creative Factory verleent ondersteuning. De opbrengst helpt de stichting om ook de komende tijd door te kunnen gaan met haar activiteiten in het Koogerpark. Na de opening om 13.30 door Bellydance Rakisa is er hele mooie selectie Zaanse acts die vanaf 14.00 uur te horen zijn in zaal en bar.

Toegang 10 euro - alleen verkoop aan de deur. Cash svp

POSTER2018KLEINst
finasmalll

En voor de inwendige mens, veggie and jammie, de lekkernijen van;
Image2

Nog even en het is weer zover, de kortste dag en de langste nacht. Tijd voor de Zonnewende.

zonnewende2018 3Kom gezellig naar het park voor een warm drankje, een oliebolletje en livemuziek van AURA en Betting on One. Een mooi begin van de feestdagen.

Aura is een Americana-duo gevormd door de Zaanse muzikanten Auke (gitaar, zang) en Jindra (percussie, zang). Het repertoire bestaat uit countryballads met harmonieuze samenzang tot feestelijke Bluegrass. Het verse duo speelt momenteel nog veel covers, maar is hard op weg om meer originele nummers uit te brengen.

Een voorproefje is te beluisteren op hun Facebookpagina.

Betting on one : Al heel wat jaren schrijven zij samen muziek, na een aantal keer te hebben opgetreden kwam er een lange pauze, nu zijn ze terug met nieuw werk en evenveel passie, Wij zijn Betting on One; een Duo die graag nieuwe harten en oren veroveren met hun songs en samenspel.
"Expect nothing and let our mystery guide you"

Je vindt ze hier op Facebook.

 

 

Zondag 1 juliis het zover, de tweede voorronde van de talentenjacht Zaanse juweeltjes. Vanaf 14.00 uur treedt een schare aan Zaanse talenten op in het DuyvisWiener paviljoen.

De toegang is gratis en het theehuis is geopend. Het belooft een mooie dag te worden, in alle opzichten!

On Stage:

juweeltjes 001Matthijs Vels
• Zanger, 10 jaar • Matthijs zingt al vanaf zijn 6e jaar. Toen is hij begonnen met musicalles bij Fluxus (nu TheaterMus) o.l.v. Barbera de Bruijn en Eszter Triz. Dat doet hij nu nog steeds met veel plezier. Daarnaast heeft Matthijs sinds juni 2017 zangles bij Fluxus o.l.v. Naomi van Heemskerk. Ook heeft hij in januari 2018 gezongen met een live band tijdens een zangavond in de Verkadezaal van Fluxus. Hij zong daar het lied Rock with you van Michael Jackson, zijn grote idool.

De meisjes van de koffiekade
• Zangeressen • Treden vaker op, het repertoire bestaat o.a. uit: Jason Mraz-I'm yours, Mary Mary-Shackles, Marco Borsato-Ik kan je niet laten gaan, Donna Summer- lets dance • Het koortje bestaat al ruim 10 jaar. Er zijn veel wisselingen geweest maar in deze samenstelling bestaat de groep nu ongeveer 3 jaar. Er zijn drie vrouwen die er al vanaf het begin op zitten. Ze zijn nu met 8 vrouwen in de leeftijd van ongeveer 40 tot 52 jaar en 1 man van 27 jaar. Deze groep is zeer fanatiek, serieus en proberen steeds beter te worden. Wat zeggen ze zelf: "Er zit zeker een groei in en we kleuren goed met elkaar. We zingen driestemmig en doen er nog dansjes bij. Dit koor staat onder leiding van Erwin van Motman onze zangdocent. Onze zangschool heet Jozien van Dorst in De Bij Koog aan de Zaan. Hij is zelf ook achtergrondzanger en heeft oa gezongen bij Ruth Jacott, Treintje Oosterhuis. Hij geeft ons elke week 90 minuten les en ook zangtechniek. Tijdes optreden hebben we geen dirigent maar doen het zelf en zonder bladmuziek. I Meestal hebben we ook nog 2x per jaar een optreden in De Flux. Dit is tijdens een presentatie (en een kerstshow) van onze zangschool met meerdere medeleerlingen"

Renske Bruinsma
• Pianist, 19 jaar uit Wormer • Speelt al 12 jaar piano, vroeger heeft ze piano leren spelen op gehoor. Nu zit ze al 7 jaar bij Ruud Luttikhuizen op les, waar ze noten heeft leren lezen, maar ze speelt nog steeds grotendeels uit haar hoofd. Ze heeft al meerdere keren opgetreden, een keer op school, ze heeft een keer meegedaan aan het Carla Leurs Concours, ook organiseert Ruud wel eens een concert en 21 april heeft ze opgetreden in het Zaantheater met Zaanstormend 2018.

Sabrina
• Zangeres • Heeft zingen al jaren als hobby, heeft geen zangles (gehad)

Sharon
• Zangeres • Heeft zingen al jaren als hobby, heeft geen zangles (gehad)

Rachel Kruit
• Zangeres, 17 jaar • Zingt al jaren en krijgt les van Tarah Ouwerkerk • Woont in Zaandam

Kayleigh Herman
• Zangeres, zingt If I could fly van One Direction • 14 jaar, woont in Koog a.d. Zaan , zingt al 3 jaar , heeft les gehad van Josien v. Dorst, begeleidt zichzelf op gitaar

Sijbrand Loot
• 13 jaar, elektrisch gitaar • Heeft al 5 jaar klassiek gitaarles en 2 jaar elektrisch gitaarles bij Fluxus

Dansgroep SalsaSmile
• Dansoptreden Rueda de Casino • 5 koppels. Leeftijd tussen de 30 – 75 jaar • Treden sinds anderhalf jaar op met deze groep • Twee keer eerder opgetreden, voor goede doelen.