pad1Het heeft al heel wat discussie gegeven, maar nu het eindresultaat in zicht komt hopen we dat de meeste parkbezoekers de aanpassingen zullen waarderen. Bijna alle ingangen zijn inmiddels van nieuwe toegangshekjes voorzien, alleen onderaan het bruggetje, aan de parkzijde, zal nog een sluis geplaatst worden, zodat het ook hier niet meer mogelijk is met gemakkelijk en met hoge snelheid het park in te crossen met scooter of fiets. Helemaal voorkomen zal nooit lukken maar we hopen dat dit in ieder geval flink ontmoedigd.

Alle paden worden voorzien van een nieuwe toplaag en de paden worden bij de nieuwe toegangssluisjes aangepast. Rondom de asfaltplaat zijn lage hekjes geplaatst zodat het ook daar niet meer mogelijk is om het park in te rijden. In het verleden werd hier zelfs met de auto naar binnen gereden. Ten behoeve van de evenementen kunnen we het grote hek bij Parkzicht en het hekje bij de opslag van de stichting met een sleutel openen. Behoudens onderhoudswerkzaamheden aan het park blijven deze hekken verder gesloten.

De doorgangen voldoen aan de toegankelijkheidseisen voor rolstoel, rollator, scootmobiel en kinderwagen. Inmiddels is ook de ijsbaan weer leeg en kan het veld verder drogen, zodat de goaltjes teruggeplaatst en de hekken weer open kunnen. De speeltuin heeft ook een schoonmaakbeurt gehad en alle bankjes zijn schoongemaakt en opnieuw geïmpregneerd. Op het todo/wensenlijstje staat nu nog een nieuw toplaagje voor de jeudeboulebaan. Als het weer een beetje meewerkt kunnen we straks weer genieten in het leukste parkje van de Zaanstreek.
pad2pad3

Verberg reactieformulier

1000 Resterende tekens