Misschien wel het leukste Zaanse Timmerdorp

Huttenbouw dag 21

Wij timmeren er ieder jaar weer op los!

tshirt2017kleincsm ICON Corona Virus 7adfd31c25Update 22-05-2020: Die vraag kunnen we helaas nog niet beantwoorden. We hebben inmiddels een aangepast draaiboek gemaakt waarbij we rekening houden met de geldende maatregelen en mogelijkheden. Met dit draaiboek zijn we nog steeds in gesprek.
We weten wel dat, mocht de Huttenbouw doorgaan, we rekening moeten houden met aangepaste spelregels, maar dat moet lukken. Wij hebben nog steeds goede hoop en erg veel zin om deze zomer met jullie onvergetelijk te maken.

Zodra we meer duidelijkheid hebben zullen we dit, met de aangepaste regels plaatsen op de site en onze Facebookpagina. Dat is ook het moment waarop we de inschrijving openen. Hou dus de website en FB in de gaten.

Het zijn spannende tijden met grote onzekerheid. Een ieders gezondheid heeft op dit moment voorrang boven alles. Het is hopelijk snel een periode die achter ons ligt, maar daar is helaas nog niks zinnigs over te zeggen.

We hebben goede hoop dat de zomer rust brengt en dat het dagelijks leven tegen die tijd weer enigzins genormaliseerd is. Aan dat vooruitzicht houden we ons nog even vast en dat betekent dat de Huttenbouw in principe gewoon doorgaat en wel van 10 t/m 14 augustus. De inschrijving zal van start gaan zodra wij weten of we door kunnen, de begeleiders kunnen zich nu al aan melden.

Op veler verzoek met thema dit jaar, dus huttenbouwers, bereid je voor op Het Wildste Westen aan deze kant van de Zaan! Voor nu, wees voorzichtig en pas goed op elkaar!

wantedklein

2 S62A2792
Na een prachtige laatste bouwdag gisteren, met niet alleen heerlijk weer, maar ook heerlijke poffertjes en verse Hotdogs, was het vandaag de beurt aan de ouders om de handen uit de mouwen te steken. na de warming-up, door sommige ouders nocht uitermate aarzelnd uitgevoerd konden we rond kwart voor tien starten met de neerhalen van de Hutten. Als een grote zwerm ging iedereen richting het veld en in een mum van tijd was er slechts een leeg grasveld over en stonden er drie groene containers met 120 kuub hout als stille getuigen van een magnifieke week.De mum was dit jaar een ruim half uur, niet de snelste tijd, maar zeker een top 5 notering. Super gedaan.

Wij hebben weer genoten en als we het goed gehoord hebben de kinderen ook. Dus, we hebben besloten, op 1 juni 2020 start de inschrijving voor de volgende editie!

De Huttenbouwweek wordt al jaren gedraaid door een grote groep vrijwilligers, waarvoor namens alle deelnemers dank! Vanavond sluiten we nog gezamenlijk de week af. Hartelijk Dank Natasha, Vera, Annemieke, Liam, Sonja (je was er toch nog even, top!), Julia, Brent (top dat je toch kwam), Duco, Eline (wat fijn dat je ons miste), Esper, Jaimy, Jurriaan, Lars (ook op krukken een topper!), Max, Mijntje, Luuk, Sacha, Stijn, Vada, Veerle en Liv.

 

Gelukkig hebben we de foto's nog, Dag 4 vindt je HIER en Dag 5 vindt je HIER

Nu de Huttenbouw weer bijna ten einde is, een klein dankwoord voor al onze sponsoren, zonder hun bijdrage, in welke vorm dan ook is er geen Huttenbouw op de manier zoals wij het al jaren doen.

Dit jaar heeft AH Vos gedurende enkele weken hun klanten de gelegenheid gegeven om hun statiegeld te doneren voor de Huttenbouw. Dit heeft een prachtig berdag opgeleverd. En het mooie is dat we de toezegging hebben dat deze actie volgend jaar weer zal plaatsvinden, super!!!

Uiteraard hebben we ook weer dankbaar gebruik gemaakt van de keet (en de pallets) welke door bouwbedrijf STURM ter beschikking zijn gesteld. De lunch van de leiding is ook dit jaar weer gesponsord door PROMETHEUS, Sonja en Bart, superbedankt. En last but not least, Rene de Boer van Pallethandel de Boer die al jaren niet alleen zijn zoon Stijn beschikbaar stelt ;-) als één van de kanjers van de begeleiding maar ook zorgt voor die enorme berg pallets waar we ons mee mogen uitleven. En dan nog de heerlijke appeltaarten van Antoinette, inmiddels ook een tradite, de Sultana's voor iedereen geregeld door Kor van Westervoort en natuurlijk de beste poffertjes van de streek welke al vier jaar op rij worden geleverd door De Pofferbak, Bart, je bent onmisbaar! Dank allemaal.

1 S62A2606 001

1 S62A2303De woensdag is traditiegetrouw de dag van de Zeskamp. De teams met prachtige namen als Infinity castle en PandaPower gingen de strijd aan op de skippybal, door de kruiptunnel, in de zak en uiteraard rondom het hoedje met het altijd hilarische "hoedje pak". Dank aan de ouders die een helpende hand hebben uitgestoken bij het begeleiden van de spelletjes en Merel van het Sportbedrijf Zaanstad voor de ondersteuning!

De foto's van onder andere de zeskamp vind je hier.

1 S62A2018

Dag 2, met de warming-up. Het Vliegerlied, nog niet bij iedereen een vertrouwd ritueel, maar als het eenmaal vrijdagochtend is zitten alle danspasjes er goed in. De wijkagenten vereerden ons met een bezoek, meteen even gevraagd of ze dat ook in de avonduurtjes willen doen, want dan hebben we last van ongewenste bezoekers van onze prachtige bouwsels. Uiteraard doen we vanavond ook weer ons eigen rondje, zodat we morgen verder kunnen waar we gebleven waren met onze prachtige bouwsel van twee en zelfs al een van drie hoog.

Morgen nog een tikkeltje warmer, maar ideaal weer voor de Zeskamp.

De beeldimpressie van dag 2 vind je hier op Facebook

1 Huttenbouw 2019 dag 1Het spits is er af, dag 1 van de Huttenbouw is een feit. En wederom een prachtige dag, met een heerlijke temperatuur, geen drup van de voorspelde regen en plenty pallets om de eerste dag mee te beginnen. Morgenochtend kunnen we direct aan de bak met het keuren van de begane grond en dan gaan we de hoogte in. Superstart!