Misschien wel het leukste Zaanse Timmerdorp

Huttenbouw dag 21

Wij timmeren er ieder jaar weer op los!

Corona en Huttenbouw, dat leverde na een onzekere periode of het wel door kon gaan een bijzondere editie op. Zelfs de website kreeg kuren waardoor we na de eerste dag géén dagelijkse updates konden verzorgen. Maar gelukkig liet Facebook ons niet in de steek en hebben we daar dagelijks kort verslag kunnen doen, gedurende de dag regelmatig updates geplaatst en uiteraard ook de foto's gedeeld. Inmiddels zijn we alweer gestart met de 2021 editie, hopelijk in iets andere omstandigheden. 

Ben je nieuwsgierig naar de afgelopen editie, kijk dan even op de Facebookpagina van de Huttenbouw, daar vind je ook de overigw foto's van Dag 2, Dag 3, Dag 4 en het opruimen op de laatste dag.

Op 16 augustus 2021 zijn we er weer, op 1 juni 2021 start de inschrijving!

117791954 3292201570825640 1839697473364567862 o

Zonder vrijwilligers geen Huttenbouw. Een virtueel applaus voor:
Vera, Annemieke, Liam, Sonja,Kees, Hans, Julia, Esper, Charel, Joey, Jurriaan, Lars, Max, Mijntje, Luuk, Sascha, Stijn, Vada,Thimo, Duke, Pien, Mila en Liv.
Uiteraard hebben we ook weer dankbaar gebruik gemaakt van de keet (en de pallets) welke door bouwbedrijf STURM ter beschikking zijn gesteld. De lunch van de leiding is ook dit jaar weer gesponsord door PROMETHEUS, Sonja en Bart, superbedankt. En last but not least, Rene de Boer van Pallethandel de Boer die al jaren niet alleen zijn zoon Stijn beschikbaar stelt ? als één van de kanjers van de begeleiding maar ook zorgt voor die enorme berg pallets waar we ons mee mogen uitleven. En dan nog de heerlijke mega watermeloen van Antoinette, de koekjes bij de koffie voor iedereen geregeld door Kor van Westervoort en natuurlijk de beste poffertjes van de streek welke al vijf jaar op rij worden geleverd door De Pofferbak, Bart, je bent onmisbaar! En Martijn, top dat post Koog-Zaandijk van de Brandweer ons dit jaar kwam afkoelen. dank jullie wel! Dank allemaal.

Vandaag was het zover, het lange wachten is voorbij. En niet alleen het lange wachten, ook de onzekerheid of we dit jaar uberhaupt een Huutendorp mochten bouwen. Half juni kregen we, met een aangepast coronaproof draaiboek alsnog groen licht.

Met een inschrijving in ettapes, slechts 100 kinderen en een strak ingedeeld  Huttendorp gingen we om 10.30 van start. Met liters water en liters zonnebrand. En met een flinke stapel pallets om meteen goed van start te kunnen. En het resultaat van dag 1 mag er zijn. Morgen weer verder, de verse lading pallets is al gebracht. De wijkagent heeft vandaag al een eerste goedkeurende blik op de Hutten geworpen. Uiteraard hebben we op onze Facebook pagina Koogerpark Huttenbouw weer een mooie selectie foto's van de eerste dag, KLIK HIER

 

 

wegaandoorklein

UPDATE 14 juni: De inschrijving is VOL, je kan nog wel aanmelden voor de wachtlijst.

Ja, we hebben groen licht!!!!! Ons aangepaste draaiboek is goedgekeurd en we mogen dit jaar toch Huttenbouwen. Dat betekent dat we op zaterdag 13 juni om 00.00 uur de inschrijving openen.

Maar het is wel een editie die anders zal zijn dan anderen en daarom is het erg belangrijk dat iedereen de aanpassingen goed doorleest voordat je inschrijft. We kunnen ons namelijk voorstellen dat je op basis daarvan toch besluit om dit jaar niet mee te doen. Dat hopen we natuurlijk niet, maar toch.

Dus lees alle info vóórdat je inschrijft, dat voorkomt een heleboel vragen achteraf. Je vindt de info HIER

Het zijn spannende tijden met grote onzekerheid. Een ieders gezondheid heeft op dit moment voorrang boven alles. Het is hopelijk snel een periode die achter ons ligt, maar daar is helaas nog niks zinnigs over te zeggen.

We hebben goede hoop dat de zomer rust brengt en dat het dagelijks leven tegen die tijd weer enigzins genormaliseerd is. Aan dat vooruitzicht houden we ons nog even vast en dat betekent dat de Huttenbouw in principe gewoon doorgaat en wel van 10 t/m 14 augustus. De inschrijving zal van start gaan zodra wij weten of we door kunnen, de begeleiders kunnen zich nu al aan melden.

Op veler verzoek met thema dit jaar, dus huttenbouwers, bereid je voor op Het Wildste Westen aan deze kant van de Zaan! Voor nu, wees voorzichtig en pas goed op elkaar!

wantedklein

2 S62A2792
Na een prachtige laatste bouwdag gisteren, met niet alleen heerlijk weer, maar ook heerlijke poffertjes en verse Hotdogs, was het vandaag de beurt aan de ouders om de handen uit de mouwen te steken. na de warming-up, door sommige ouders nocht uitermate aarzelnd uitgevoerd konden we rond kwart voor tien starten met de neerhalen van de Hutten. Als een grote zwerm ging iedereen richting het veld en in een mum van tijd was er slechts een leeg grasveld over en stonden er drie groene containers met 120 kuub hout als stille getuigen van een magnifieke week.De mum was dit jaar een ruim half uur, niet de snelste tijd, maar zeker een top 5 notering. Super gedaan.

Wij hebben weer genoten en als we het goed gehoord hebben de kinderen ook. Dus, we hebben besloten, op 1 juni 2020 start de inschrijving voor de volgende editie!

De Huttenbouwweek wordt al jaren gedraaid door een grote groep vrijwilligers, waarvoor namens alle deelnemers dank! Vanavond sluiten we nog gezamenlijk de week af. Hartelijk Dank Natasha, Vera, Annemieke, Liam, Sonja (je was er toch nog even, top!), Julia, Brent (top dat je toch kwam), Duco, Eline (wat fijn dat je ons miste), Esper, Jaimy, Jurriaan, Lars (ook op krukken een topper!), Max, Mijntje, Luuk, Sacha, Stijn, Vada, Veerle en Liv.

 

Gelukkig hebben we de foto's nog, Dag 4 vindt je HIER en Dag 5 vindt je HIER

Nu de Huttenbouw weer bijna ten einde is, een klein dankwoord voor al onze sponsoren, zonder hun bijdrage, in welke vorm dan ook is er geen Huttenbouw op de manier zoals wij het al jaren doen.

Dit jaar heeft AH Vos gedurende enkele weken hun klanten de gelegenheid gegeven om hun statiegeld te doneren voor de Huttenbouw. Dit heeft een prachtig berdag opgeleverd. En het mooie is dat we de toezegging hebben dat deze actie volgend jaar weer zal plaatsvinden, super!!!

Uiteraard hebben we ook weer dankbaar gebruik gemaakt van de keet (en de pallets) welke door bouwbedrijf STURM ter beschikking zijn gesteld. De lunch van de leiding is ook dit jaar weer gesponsord door PROMETHEUS, Sonja en Bart, superbedankt. En last but not least, Rene de Boer van Pallethandel de Boer die al jaren niet alleen zijn zoon Stijn beschikbaar stelt ;-) als één van de kanjers van de begeleiding maar ook zorgt voor die enorme berg pallets waar we ons mee mogen uitleven. En dan nog de heerlijke appeltaarten van Antoinette, inmiddels ook een tradite, de Sultana's voor iedereen geregeld door Kor van Westervoort en natuurlijk de beste poffertjes van de streek welke al vier jaar op rij worden geleverd door De Pofferbak, Bart, je bent onmisbaar! Dank allemaal.

1 S62A2606 001

1 S62A2303De woensdag is traditiegetrouw de dag van de Zeskamp. De teams met prachtige namen als Infinity castle en PandaPower gingen de strijd aan op de skippybal, door de kruiptunnel, in de zak en uiteraard rondom het hoedje met het altijd hilarische "hoedje pak". Dank aan de ouders die een helpende hand hebben uitgestoken bij het begeleiden van de spelletjes en Merel van het Sportbedrijf Zaanstad voor de ondersteuning!

De foto's van onder andere de zeskamp vind je hier.